FCE bouwt verkeersdek van 140m

In opdracht van ProRail en Heijmans bouwt FiberCore Europe momenteel aan een 140 meter lang verkeersdek

van composiet. Het dek onderdeel van een brug voor zwaar verkeer binnen het project VleuGel – RandStadSpoor. De kunststof brug zal de snelweg A27 overspannen.

Een dek van composiet is hier een logische keuze vanwege de ondergrond van de A27, die onvoldoende draagkrachtig is gebleken om een betonnen brug te kunnen dragen. Een stalen hoofddraagconstructie met dek van composiet levert een lichtere constructie op en is daardoor wel mogelijk. Bovendien neemt de plaatsing van de lichtere composietconstructie veel minder tijd in beslag, waardoor de snelweg niet lang hoeft te worden afgesloten; de verkeershinder is minimaal.

De composiet brug kent een breedte van 6,2 meter en is geschikt voor het zwaarste verkeer. Naast ProRail en Heijmans, is ook Hillebrand betrokken bij het project, als bouwer van de staalconstructie. Begin 2012 zal de brug worden geïnstalleerd.