Succesvolle plaatsing verkeersviaduct A27

Afgelopen weekend is het nieuwe lichtgewicht verkeersviaduct succesvol over de A27 geplaatst.

Het viaduct, dat werd gebouw in opdracht van ProRail en Heijmans, is uitgerust met een 140 meter lang InfraCore® brugdek. Dit kunststof dek is enkel uit 7 delen opgebouwd en is eerder al op de bouwlocatie aan de staalconstructie gekoppeld. De afgemonteerde constructie is dit weekeinde in zijn geheel over de snelweg A27 geplaatst.

De keuze voor een dek van composiet in de staalconstructie is gemaakt vanwege de enorme gewichtsbesparingen die dit met zich meebracht. Ook de veel hogere levensduur en het onderhoudsvrije karakter van het dek speelden mee. Dit project bewijst de enorme marktpotentie voor dit soort constructies met een combinatie van staal en composiet.

Uiteraard was er veel media-aandacht voor deze gebeurtenis:
Hier vindt u artikelen in De Telegraaf of Cobouw, dat het succes van de lichte constructie direct toeschrijft aan het gebruik van composiet.
Lees hier de berichtgeving van de NOS over de plaatsing.
Hier vindt u de uitzending op radio 1 over het viaduct.
Achter deze koppeling vindt u meer beeldmateriaal van de plaatsing.

Dit viaduct vervangt het bestaande viaduct, dat vanwege de spoorverdubbeling wordt omgebouwd tot een spoorviaduct. Na dit weekend wordt het viaduct afgebouwd en aangesloten op het bestaande verkeersnet. Medio april 2012 zijn alle werkzaamheden gereed.