3 composiet bruggen voor de gemeente Deventer

Bij het Zandweteringpark te Deventer zijn 3 lange, slanke bruggen met InfraCore® Inside in gebruik genomen.

Het gaat om kunststof bruggen met een overspanning van ca. 22 meter. De bruggen zijn 2,5 meter breed en zijn geproduceerd in opdracht van de Gemeente Deventer. Woensdagmorgen 11 april zijn de 3 geprefabriceerde bruggen in hun landhoofden gehesen.

De Gemeente Deventer heeft gekozen voor de kunststof bruggen vanwege de duurzame eigenschappen: geen onderhoud en een lange levensduur. Omdat de bruggen van composiet licht van gewicht zijn, kunnen de funderingen lichter worden uitgevoerd waardoor de projectkosten bovendien meevallen.

InfraCore® bruggen hebben een zeer gunstige CO2 voetafdruk. Daarmee passen de kunststof bruggen uitstekend in de ambitieuze CO2-doelstellingen van de gemeente Deventer; de Gemeente zet met dit project een grote stap op het gebied van Duurzaam Inkopen.