Twee speciale bruggen voor Gemeente Haarlem

In Haarlem zijn 2  InfraCore®bruggen in gebruik genomen, beide uitgerust met een authentieke leuning en met voorzieningen voor (gas)leidingen.

De kunststof bruggen vervangen twee verweerde houten bruggen aan de Schalkwijkerstraat. De nieuwe bruggen zijn om drie redenen speciaal:

Beide bruggen zijn voorzien van een bijzondere, traditionele leuning, die goed in het beeld van de Haarlemse binnenstad past.

De Zuiderfietsbrug heeft daarnaast een trapeziumvorm, maar is desalniettemin geprefabriceerd en uit twee delen op slimme wijze samengesteld. De gemiddelde lengte van deze brug is ca. 15 meter; de breedte is 7,4 meter.

Beide bruggen zijn, tot slot, uitgerust met voorzieningen voor het leidingwerk van openbare nutsvoorzieningen. Hieronder is een hoofdtransportleiding voor gas met een diameter van maar liefst 600mm. De voorzieningen zijn gecreeerd achter en onder de overhangende rand, zodat de leidingen, ondanks hun grootte, niet in het oog springen.

De Schalkwijkerfietsbrug (13,2 bij 9,5 meter) en de Zuiderfietsbrug zijn tevens geschikt voor dienst- en noodvoertuigen en zijn geproduceerd in opdracht van de Gemeente Haarlem . Vrijdagmorgen 15 juni zijn de 2 geprefabriceerde bruggen geplaatst.