Symposium FRP in Londen

Symposium FRP in Londen

FiberCore Europe is er trots op haar deelname aan te kondigen aan het symposium FRP Bruggen, op 13-14 september 2012 in Londen (VK).

Het symposium wordt georganiseerd door de Network Group for Composites in Construction (NGCC) en zal de huidige en toekomstige innovaties in brugontwerp met vezelversterkte kunststof (FRP) behandelen. Het symposium zal architecten en ingenieurs uitdagen hun materiaalkeuze te heroverwegen, en het gebruik van vezelversterkte composieten in de vroege stadia van het ontwerpproces te betrekken. Het evenement zal, met academici en sprekers uit de praktijk, een forum zijn voor het uitwisselen van ideeën en concepten.

Voor ontwerpers en brugbeheerders bieden vezelversterkte kunststoffen (FRP) duidelijke voordelen ten opzichte van andere materialen , waaronder:

  • Minder massa, dus eenvoudiger, sneller en zuiniger bouwen;
  • Superieure duurzaamheid, dus minder onderhoud;
  • Mogelijkheid om geprefabriceerde complexe vormen te plaatsen (hindervrij bouwen);
  • Goede thermische eigenschappen.

Met behulp van haar eigen InfraCore® Inside Technology heeft FiberCore Europe al meer dan 100 composietbruggen gebouwd, in Nederland en het buitenland. De technologie wordt ook gebruikt voor andere civieltechnische constructies zoals sluisdeuren en pontons. Op het symposium zal FiberCore Europe het 142m lange dek presenteren dat gemaakt is voor het verkeersviaduct over de A27 in Nederland. Middels de combinatie composiet en stalen spanten, werden in dit project een lange levensduur en een laag gewicht met succes gecombineerd.

Meer informatie over het symposium kunt u hier vinden: http://www.frpbridges.com

Voor meer informatie over FiberCore Europe haar producten kunt u direct contact opnemen met  FiberCore Europe: +31 (0) 10 476 5858.