FCE lid Bouwen met Staal

Composiet en Staal : een ijzersterke combinatie

FiberCore Europe is sinds vandaag lid van Bouwen met Staal. Het bedrijf presenteert zich uitgebreid op de Nationale Staalbouwdag, donderdag 4 oktober a.s. in Katwijk.

De markt voor hybride constructies is een groeimarkt. Juist de toepassing in combinatie met staal zal de acceptatie van composiet als constructiemateriaal verder vergroten. Daarnaast resulteert de combinatie met composiet in ruime toepassingsmogelijkheden van staal, bijvoorbeeld als materiaal voor de hoofddraagconstructie van bruggen en andere civiele werken.

De eigenschappen van de beide materialen zijn complementair en ze zijn eenvoudig te verbinden. Vooral in grote projecten heeft de gecombineerde toepassing voordelen.
Een goed voorbeeld hiervan is het 142 meter lange verkeersviaduct bij Lunetten dat in maart 2012 over de A27 werd geplaatst. Bij dit project leidde de combinatie van een stalen hoofddraagconstructie en een composiet rijdek tot een licht-gewicht brug, die is berekend op de zwaarste verkeersbelastingen (Eurocode). Het project kenmerkt zich door een gunstige EMVI-score (Economisch Meest Voordelige Inschrijving), ofwel een aantrekkelijke prijs én een goede score op kwalitatieve criteria zoals bouwproces, onderhoudsaspecten, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

Het viaduct is in grote componenten geprefabriceerd, en op locatie geassembleerd tot een geheel. Hierdoor is de bouwtijd op locatie aanzienlijk verkort en de hinder voor verkeer en omgeving tot het minimum beperkt. De brug is in twee nachten op haar plek geschoven. Daarnaast levert het geringe gewicht kostenbesparingen op bij fundering en onderconstructie.
FiberCore Europe presenteert de uitgebreide mogelijkheden van de hybride toepassingen met composiet en staal tijdens de Nationale Staalbouwdag op 4 oktober 2012 in Katwijk. De presentatie vindt plaats in stand 801. Tevens wordt voor constructeurs een lezing verzorgd door ir. Jan Peeters. Alle informatie over het evenement is te vinden op de website www.nationalestaalbouwdag.nl. Registreer vandaag nog voor gratis toegang via onderstaande deze link.

Ook gaat FiberCore Europe in samenwerking met Bouwen met Staal voor de staalsector een aantal inhoudelijke informatiesessies over toepassingen met composiet organiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ed Hoogstad van FiberCore Europe: hoogstad@fibercore-europe.com  of 00 31 (10) 476 58 58.