FiberCore Europe krijgt opdracht voor 34 bruggen in Rotterdam

FiberCore Europe kondigt met trots aan dat ze 34 bruggen zal gaan bouwen voor de Gemeente Rotterdam.

De gemeente zet hiermee een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid, want de bruggen vergen geen onderhoud, kennen een lange levensduur en de laagste levensduurkosten. Rotterdam maakt dus een strategische keuze hier voor het verduurzamen van haar stad.

Na een voorloper geweest bij de introductie van bruggen van vezelversterkte kunststof voor alle soorten verkeer zet de Gemeente Rotterdam nu als eerste een opdracht van dergelijke grootte in de markt. De bruggen worden in de loop van 2013 geleverd.

De bruggen zijn licht van gewicht. Dit maakt ook de fundamenten eenvoudig en kosteneffectief en vergemakkelijkt de installatie. Eventueel is het verhuizen naar een andere plek in de verwachte 100 jaar levensduur een haalbare optie.

Met een lengte tot 17,3 meter en breedte tot 4,5 meter, zijn de bruggen specifiek voor hun omgeving, maar maken allemaal deel uit van dezelfde architectonische familie, zoals ontworpen door Olaf Gipser Architecten in samenwerking met Vista Landscape Architects.

De bruggen worden geïnstalleerd door hoofdaannemer Wallaard Noordeloos B.V..