Wereldprimeur tijdens Wereldhavendagen 2015

FiberCore Europe presenteert tijdens de Wereldhavendagen 2015 een totaal nieuw brug-concept: de glazen vakwerkbrug. De brug is gebouwd met de wereldwijd gepatenteerde InfraCore® Inside-technologie in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam. De brug maakt deel uit van een serie van zes bruggen.

De spierwitte brug heeft een eigenzinnige uitstraling en is een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor de traditionele stalen vakwerkbruggen. Alleen al in de Rotterdamse haven liggen er honderden van dit soort bruggen. Stalen vakwerkbruggen gaan circa vijftig jaar mee en vragen erg veel onderhoud. De glazen InfraCore-brug is een adequaat antwoord op dit probleem. Met een ontwerp-levensduur van meer dan 100 jaar, in combinatie met minimaal onderhoud vormt dit technisch hoogstandje letterlijk een brug naar de toekomst. Een brug die naadloos past in droomhaven Rotterdam.

De brug is 19,40 m lang en 1,50 m breed en weegt slechts 4,000 kg. U kunt de brug bekijken in het paviljoen van Innovation Quarter op de Wilhelminapier tussen het World Port Center en de Cruise Terminal tijdens de Wereldhavendagen op 4, 5 & 6 september.