Licentieovereenkomst tussen Orenco Composites™ en FiberCore Holding voor de InfraCore® technology in de VS getekend

FiberCore Holding (NL) en Orenco Composites™ (USA) hebben een overeenkomst getekend om een ​​licentie te verlenen voor de toepassing van de InfraCore® technology in de VS. Deze speciale samenwerking biedt prachtige kansen voor beide bedrijven. Orenco zal niet alleen zijn marktaandeel in de VS vergroten, maar met zijn enorme kennis van de engineering en productie van grote composietproducten zal ook de InfraCore technology zelf groeien.

“InfraCore Inside is ontwikkeld in Nederland”, zegt Eric Ball, Senior Vice President van Orenco Composites. “Nu combineren we deze innovatieve technologie met onze ultramoderne productiemogelijkheden om uniek robuuste composietstructuren te creëren. Bruggen met InfraCore Inside onderscheiden zich door een ongelooflijke hechting in hun structuur. Ze vereisen slechts een minimale fundering en omdat ze relatief licht zijn, zijn ze gemakkelijk te installeren. Deze bruggen zijn duurzaam, betrouwbaar, vrijwel onderhoudsvrij en ontworpen om meer dan 50 jaar mee te gaan.”

Volgens Simon de Jong, mede-oprichter/CEO van FiberCore Holding (de ontwikkelaar van InfraCore® Inside): “De InfraCore technology heeft met succes een van de grootste uitdagingen van de gemeenschap van vezelversterkte polymeren (FRP) opgelost: delaminatie van FRP sandwichstructuren , met name vanwege vermoeidheid na impact, niet van belang door het creëren van een continue structurele verbinding van glasvezels tussen de boven- en onderkant van de structuur. De constructie bevat geen interne lijmen of boutverbindingen. ” Hij vervolgt: “De kracht komt volledig van de vezels, die zelf veel sterker zijn dan staal. Naast bruggen en sluisdeuren wordt onze technologie tegenwoordig gebruikt in [zee] scheepsbouw en offshore windenergieprojecten. We verwachten dit jaar ons eerste project in de ruimtevaartindustrie te starten. Onze samenwerking met Orenco toont nog een andere toepassing van onze veelzijdige technologieën.”

Orenco Composites is een divisie van Orenco Systems®, Inc. De ingenieurs van het bedrijf zijn landelijk erkende experts op het gebied van de ontwikkeling en productie van glasvezelproducten. Onderzoek, productontwikkeling en verkoopondersteuning worden afgehandeldeen faciliteit van 10,5 hectare in Sutherlin, Oregon, VS. De drie ultramoderne productiefaciliteiten van Orenco omvatten meer dan 400.000 vierkante voet (37.000 vierkante meter) productieruimte.

Orenco Composites gebruikt filamentwikkeling en twee soorten gesloten gietprocessen – harsoverdrachtsvormen (RTM) en vacuüminfusie – om hoogwaardige, VVK composietonderdelen te produceren. Het bedrijf heeft de glasvezeltechnologie ontwikkeld die is ontwikkeld voor afvalwatermarkten en hoogwaardige gebouwen, bekkens, tanks en behuizingen gemaakt voor telecommunicatie, nutsbedrijven, spoorweg, luchtvaart, voedsel en nog veel meer industrieën. Orenco Composites biedt ook ontwerp, ontwikkeling en productie voor op maat gemaakte OEM-producten.

InfraCore technology is ontwikkeld en gepatenteerd door FibreCore IP en is bewezen in meer dan 1.000 door FiberCore Europe gebouwde bruggen voor zwaar verkeer en sluisdeuren wereldwijd. InfraCore technology biedt een gestandaardiseerde en modulaire structurele aanpak. Dit maakt de realisatie mogelijk van bewezen en gevalideerde kosteneffectieve (zowel OPEX / CAPEX) VVK-structuren die gemakkelijk schaalbaar, lichtgewicht, duurzaam, onderhoudsvrij, zwaar belastbaar, schadetolerant en dragend zijn.

FiberCore Holding ontwikkelt en verkoopt nu nieuwe sector overschrijdende product-marktcombinaties op basis van de InfraCore technology, in samenwerking met strategische partners in de constructieve maritieme, offshore, olie & gas, energie en andere industrieën wereldwijd. InfraCore technology is al geïmplementeerd in het EU-SUREbridge-project en in het EU-Ramses-project (zware scheepsdekken, roeren voor zeeschepen en binnenland)muren op cruiseschepen).