Canadese CMSI en Nederlandse InfraCore tekenen licentieovereenkomst

CMSI gaat composiet bruggen bouwen voor de Canadese markt met Nederlandse InfraCore® technology

Maandag 13 april 2021, Rotterdam (NL) & Edmonton (CA) – Via een online meeting ondertekenden InfraCore Company en CMSI Inc. vandaag een overeenkomst om de InfraCore® technologie in licentie te geven in Canada. De ondertekeningsceremonie op grote afstand werd bijgewoond door de heer Prasad Panda, minister van Infrastructuur van de regering van Alberta/Canada en door mevrouw Ines Coppoolse, ambassadeur van Nederland in Canada. Als vertegenwoordiging van hun land benadrukten beide het belang van deze ambitieuze samenwerking.

InfraCore Company is dé specialist en marktleider in robuuste dragende composiet constructies voor de inframarkt. De InfraCore®technology van het bedrijf is wereldwijd gepatenteerd en wordt in veel landen over de hele wereld toegepast.

Binnen de overeenkomst, en in overeenstemming met haar bedrijfsstrategie, zal CMSI Inc. Prefab composiet bruggen gaan ontwerpen en produceren voor overheids- (federaal, provinciaal en gemeentelijk) en particuliere infrastructuurprojecten in heel Canada. Naast vaste prefab composiet bruggen zal CMSI met een nieuwe modulaire tijdelijke brug van composiet en staal een innovatieve oplossing bieden voor een breed scala aan industriële sectoren, waaronder nutsbedrijven, olie en gas, bosbouw, leger en noodhulp in Canada en de rest van de wereld.

Het moderne productieproces van CMSI draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologie in de Canadese economie. CMSI verwacht tijdens het eerste jaar van de overeenkomst tot 30 fulltime banen in Alberta te creëren.

Over InfraCore

De InfraCore® technology is ontwikkeld in Nederland en heeft zich wereldwijd bewezen in meer dan 1.100 zwaar te belasten bruggen en sluisdeuren. Deze zijn geproduceerd door InfraCore® Inside certified manufacturer FiberCore Europe (Rotterdam, NL) en over de hele wereld geleverd en geïnstalleerd. De InfraCore® technology biedt een gestandaardiseerde en modulaire structurele aanpak. Dit maakt het mogelijk bewezen en gevalideerde kosteneffectieve (zowel OPEX, als CAPEX) prefab composiet constructies te realiseren, die gemakkelijk schaalbaar, lichtgewicht, duurzaam, onderhoudsvrij, zwaar belastbaar, schadetolerant en draagkrachtig zijn. De bruggen gaan meer dan 100 jaar mee en zijn door hun lichte gewicht eenvoudig te installeren; ze behoeven een minimale fundering.

InfraCore Company ontwikkelt en verkoopt nieuwe, sector overschrijdende, product-marktcombinaties op basis van InfraCore® Inside in samenwerking met strategische partners in de constructieve maritieme, offshore, olie & gas, energie en andere industrieën wereldwijd. De InfraCore® technologie is al geïmplementeerd in het EU-SUREbridge-project (renovatie en opwaardering van betonnen bruggen met composiet dekken) en in het EU-Ramses-project (zware scheepsdekken, roeren voor zeeschepen en binnenmuren op cruiseschepen).

InfraCore founder/CEO Simon De Jong: “Het is een hele eer om te weten dat onze hightech InfraCore® technology nu door CMSI wordt vertegenwoordigd in Canada. Dit sterke Canadese bedrijf overtuigde ons al met de ontwikkeling van InfraCore matsystemen. Ik weet zeker dat ze succesvol zullen zijn met InfraCore-bruggen in Canada.”

Over CMSI

CMSI Infrastructure (CMSI) biedt hedendaagse infrastructurele uitdagingen op een ecologisch duurzame manier het hoofd. Als Canada’s exclusieve certified manufacturer van de InfraCore® technology, zijn we gedreven om de manier waarop infrastructuurprojecten worden geconceptualiseerd en gebouwd, opnieuw vorm te geven door middel van materialen van de volgende generatie en productie-expertise. Ons proces is om samen te werken met klanten om hun projecten te ondersteunen met onze bewezen, gepatenteerde technologie, gespecialiseerde producten en uitgebreide geavanceerde productie-ervaring. Wat de ontwerp-, structurele of logistieke uitdaging ook is, CMSI streeft ernaar de juiste oplossing te leveren die nodig is om het project vooruit te helpen. Vertrouwen en integriteit vormen de kern van onze geavanceerde bouwmaterialen en zijn verankerd in onze hele benadering van zakendoen. Het ligt ten grondslag aan onze praktijken, processen, procedures en principes. De producten en bedrijfspraktijken van CMSI draaien om een ​​toewijding aan duurzame, werkbare bouwoplossingen, evenals verantwoorde bedrijfs- en milieupraktijken.