FCE & PRIMA Ondernemen

FCE heeft, wegens haar voortrekkersrol op het gebied van duurzame producten, een nominatie ontvangen voor de Prima Ondernemen Award.

De PRIMA Ondernemen Award beloont innovatief en duurzaam ondernemen en dit wordt op drie manieren gemeten: in de bedrijfsstrategie en het leidinggeven, in de producten, en onder het personeel en in de organisatie.

Met deze nominatie behoort FCE tot de selecte groep van 9 Nederlandse bedrijven die de laatste selectieronde in zullen gaan. Uit deze groep zullen uiteindelijk drie winnaars worden gekozen. Er waren maar liefst 540 aanmeldingen voor deze award.

In haar beoordeling ging de jury in op de producten van FCE: “FiberCore heeft in drie jaar veel bereikt. Composiet lijkt een goede keuze in vergelijking met andere materialen. Gezien het traditionele karakter van de bouw getuigt het van veel lef.”

De uitreiking had plaats op 29 september tijdens de beurs Kunststoffen 2010 in Veldhoven. NRK voorzitter Joan Hanegraaf overhandigde de nominaties PRIMA Ondernemen aan negen bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie.

De andere bedrijven die genomineerd werden zijn: AKG B.V. te Vroomshoop; Dyka B.V. te Steenwijk; Nedcam B.V. te Apeldoorn; NPSP B.V. te Den Bosch;  Schipper Kozijnen B.V. te Opmeer; DPI B.V. te Geldrop; Haval Disposables B.V. te Gemert en Martens B.V. te Oosterhout.

NRK voorzitter Joan Hanegraaf (links) overhandigt de nominatieprijs aan Michiel Galema, FCE. Foto: NRK