Gemeente Rotterdam bestelt twee InfraCore® bruggen

De twee InfraCore® parkbruggen worden geplaatst in IJsselmonde en Hoogvliet. Inmiddels zijn beide bruggen in gebruik.

Rotterdam heeft gekozen voor de composiet bruggen vanwege de duurzame eigenschappen, zoals geen onderhoud, een lange levensduur en een hoge restwaarde door hergebruik. Ook het feit dat graffiti eenvoudig is te verwijderen, was een beweegreden. Omdat de bruggen licht van gewicht zijn, zijn verder geen grote funderingen nodig.

InfraCore® bruggen hebben een zeer gunstige CO2 foot print. Daarmee passen de bruggen uitstekend in de ambitieuze CO2-doelstellingen van Rotterdam. Op dit moment wordt een internationale Life Cycle Analyse gedaan op InfraCore-bruggen. De LCA is gefinancierd doorSenterNovem, DSM Resins en FiberCore Europe. De rapportage wordt eind mei opgeleverd. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

De Rotterdamse bruggen zijn de eerste bruggen die zijn voorzien van het logo InfraCore® Inside. Met dit kwaliteitsmerk wordt een garantie gegeven voor betrouwbaarheid, duurzaamheid, normeringen en garanties.

De drie bruggen maken deel uit een groter project waarin op korte termijn 17 bruggen worden vervangen. De andere bruggen zijn van staal met een vezelversterkte kunststof dekplank van het merk Fiberline.