Wij zijn FiberCore Europe, een internationaal opererend bedrijf dat constructies van glasvezelversterkte kunststoffen (of: composiet) ontwerpt en fabriceert. Dergelijke constructies zijn lichtgewicht en onderhoudsarm, wat tal van voordelen met zich meebrengt. Op dit moment hebben wij bruggen en sluisdeuren (’s werelds grootste van composiet!) in opdracht en in de toekomst volgen er meer.

Het materiaal vezelversterkte kunststof is in de civiele techniek bezig met een sterke opmars. Behalve een innovatief bedrijf zijn wij zodoende ook een groeiend bedrijf en daarom regelmatig op zoek naar enthousiast talent voor onze afdeling Engineering. Als er een specifieke vacature is zullen we die op onze website plaatsen, maar daarbuiten kun je ons altijd benaderen met een open sollicitatie.

Onze afdeling Engineering is verantwoordelijk voor de gehele technische uitwerking van onze projecten: van technische haalbaarheid in de verkoop- of aanbestedingsfase, via constructieve berekeningen en tekeningen/3D-modellen (SolidWorks), tot aan het voorbereiden van de productie. Daarnaast moeten al onze projecten geleid worden, en afgestemd met de andere projectpartners. Alles bij elkaar is het werk binnen Engineering divers, technisch hoogstaand, internationaal georiënteerd en zal het je veel voldoening geven.

Mogelijke functies
Afhankelijk van je opleiding, ervaring en interesse, zou je de functie van 3D-modelleur, Engineer, Senior Engineer of Projectleider kunnen krijgen – of een combinatie daarvan.

Competenties

Wij zoeken kandidaten die zich herkenen in het volgende:

–    Teamplayer;
–    Secuur en kostenbewust;
–    Geen 9 tot 5 mentaliteit;
–    Ervaring met vezelversterkte kunststof is niet vereist, maar de wil om hierover te leren wel;
–    Schriftelijk en mondeling vaardig in zowel het Nederlands als Engels.
–    Voor 3D-modelleur: vaardig met technische tekeningen, 3D-CAD (bijvoorbeeld SolidWorks of soortgelijk) en visualisaties;
–    Voor Engineer en Senior Engineer: opleiding in de civiele techniek (kennis van bruggen en sluizen) of lucht- en ruimtevaarttechniek (of anderszins aantoonbare kennis van vezelversterkte kunststof);
–    Voor Senior Engineer en Projectleider: werkervaring in een ingenieursbureau en/of uitvoerend bedrijf;
–    Voor Senior-engineer en Projectleider: Voor een senior-functie: enige jaren ervaring met het ontwerpproces (als projectleider, ontwerper of constructeur) van civieltechnische constructies.

FiberCore Europe is een sterk groeiend bedrijf dat volop kansen biedt aan haar medewerkers. Onze bedrijfscultuur is informeel maar de ambities liggen hoog, en dat verwachten we ook van jou. De afdeling Engineering opereert onder de Directeur Operations.

Neem voor meer informatie gerust contact op met de directeur Operations, Ed Hoogstad: hoogstad@fibercore-europe.com, of met het hoofd Engineering, Martijn Veltkamp: veltkamp@fibercore-europe.com
Stuur je motivatiebrief samen met CV naar sollicitaties@fibercore-europe.com, onder vermelding van ‘Open Sollicitatie Engineering’. Sollicitaties worden vertrouwelijk behandeld.