Eindhoven | Wilhelminakanaal | Faunabrug


  • Projectnummer: 19-379
  • Lengte: 36m
  • Breedte: 3,5m
  • Klasse: Eurocodes
  • Bouwjaar: 2019

Voor de Gemeente Eindhoven produceerde FiberCore Europe deze bijzondere faunapassage van composiet. Een opvallende statement in het landschap. Hier werd gekozen voor een brug van composiet vanwege de vele duurzame eigenschappen van het materiaal, zoals het lage gewicht, prefab levering en snelle plaatsing, met minimale hinder voor de omgeving.

In dit artikel uit het Eindhovens Dagblad van leest u alles over de faunapassage:


Rose faunabrug over Beatrixkanaal Eindhoven zweeft naar zijn plaats

EINDHOVEN – Met een enorme kraan is donderdagmorgen de nieuwe composieten faunabrug over het Beatrixkanaal gelegd, bij de Oirschotsedijk in Eindhoven. De roze passage van 29 ton zweeft over de boomtoppen naar zijn rustplaats op twee landhoofden van beton. Versierd met eikenhouten planken, gezaagd uit bomen die moesten wijken voor de bouw van de Brainport Industries Campus en de verbreding van de Lansard. 

De passage is bedoeld voor kleine dieren zoals salamanders, kikkers, konijnen en andere amfibieën en kleine zoogdieren die de ecologische verbindingszone langs het beekje de Ekkersrijt volgen. Het is de eerste ‘stepping stone’ op die route, de verbreding van het beekdal volgt later, vertellen projectleider Hendrik-Jan Vennix van de gemeente Eindhoven en Simon Dona, supervisor van de BIC. De zone verbindt Brainport Park rond BIC met de Oirschotse Heide.

,,Grotere dieren zwemmen gewoon over het kanaal, kleinere dieren kunnen dat niet. Daarvoor ligt nu een duiker onder het kanaal, maar deze brug is een hele verbetering. Daarmee wordt de ecologische verbindingszone versterkt”, aldus Vennix. Om ervoor te zorgen dat ze ook bij de Ekkersrijt kunnen komen worden ook passages aangelegd onder het dubbele fietspad langs het Beatrixkanaal. Aan de andere kant komt de verlengde Spottersweg naar de A58 bij Best te liggen, onderdeel van de nieuwe wegenstructuur rond Eindhoven Airport. Ook daar wordt gezorgd voor diverse onderdoorgangen voor dieren, in totaal tien stuks, grote en kleine.

De brug is een ontwerp van Juul Rameau uit Eindhoven. Maar waarom is de passage voor dieren, in de natuur, rose? ,,Mij is gevraagd hier een nieuw icoon te ontwerpen, dus dan moet het opvallen in het groen. Maar die kleur verwijst ook naar menselijke activiteiten in het gebied, zoals het Slowlane-fietspad dat rood is. Bovendien is rood/rose in de natuur de kleur van gevaar, van waarschuwing. Zo is het ook een kleur die activeert. Daarmee leg ik ook het verband tussen mens en natuur, zoals ik in al mijn werken probeer te doen”, aldus Rameau.

De brug is van composiet, een soort kunststof. Daarvoor is gekozen omdat de passage op die manier veel lichter is. Dat maakt dat er een minder zware fundering voor de landhoofden nodig is. Het materiaal gaat bovendien langer mee dan hout. De overspanning kost zes ton, gefinancierd uit provinciale subsidie van landschap van Allure, een investeringsprogramma voor natuur en landschapsprojecten.

De komende weken wordt de passage nog afgemaakt door een goede aansluiting met grond op de oever. Ook worden stronken van bomen die zijn gerooid voor de BIC op de brug gelegd, om de overgang zo natuurlijk mogelijk te maken.

Bekijk hier ook een filmpje van de plaatsing.


Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven
In samenwerking met: Dura Vermeer, Ploegam BV & Juul Rameau