Wij zoeken een Productiemanager Composiet Constructies voor ons snel groeiende infra bedrijf, dat gevestigd is in Rotterdam. FiberCore Europe heeft de ambitie om zowel in Nederland als internationaal flink te groeien. Ben jij de m/v met verstand van constructief ontwerpen die ons team kan versterken?

FiberCore Europe zoekt voor haar locatie in Rotterdam een fulltime

 

Productiemanager Composiet Constructies

 

FiberCore Europe is dé specialist en marktleider van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor infra. Met de gepatenteerde InfraCore® technologie onderscheidt het bedrijf zich wereldwijd. De technologie wordt toegepast in (verkeers)bruggen, brugdekken en sluisdeuren. FiberCore Europe heeft in korte tijd een forse trendverandering gerealiseerd. Naast beton en staal is composiet als serieus constructiemateriaal op de kaart gezet. Bouwen met composiet is licht, snel, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. FiberCore Europe heeft in korte tijd circa 700 projecten gerealiseerd.

 

Functieomschrijving
Als Productiemanager rapporteer je aan de Algemeen Directeur en maak je deel uit van het management team. Je geeft direct leiding aan twee ter zake kundige voormannen en zes teamleiders en indirect aan circa 20 productiemedewerkers. Vanuit jouw rol ben je een belangrijke spil op het gebied van communicatie tussen de medewerkers op kantoor (projecten/ engineering/ werkvoorbereiding) en in de productie en zie je het als een uitdaging om het productieproces, veelal enkelstuks, verder te optimaliseren en professionaliseren.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Het efficiënt aansturen van het productieproces;
  • Het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het proces en het product, aan de hand van het kwaliteitssysteem;
  • Toezien op het naleven van de administratieve, arbo-, veiligheid- en milieuprocedures, inclusief beheer van gevaarlijke stoffen;
  • Het kijken naar kostenbesparingen binnen de organisatie;
  • Het in overleg met de manager-engineering afstemmen van project- en productieplanning;
  • Het bevorderen van kennisuitwisseling tussen de afdelingen productie en engineering gericht op de optimalisatie van de productie;
  • Het opschalen van de productieafdeling in tijden van drukte;
  • Voeren van een juist voorraadbeheer en het afroepen/ inkopen van benodigde materialen;
  • Verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, het terrein en de productiemiddelen/ machinepark;
  • Het voeren van functionerings-, beoordelings- en verzuimgesprekken.

Tijdens jouw inwerkperiode zal je intensief met collega’s samenwerken en vragen wij jou om bedrijfskennis en kennis van de producten op te bouwen. Gezien de groeistrategie van de onderneming zal jouw afdeling mee moeten groeien en bij de verdere invulling hiervan ben je dan ook nauw betrokken.

 

Functie-eisen
Als geschikte kandidaat heb je een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur werkervaring binnen een project gestuurd productiebedrijf. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie en bent bekend met Lean (Six Sigma) projecten en verbeterprojecten. Daarnaast beschik je over kennis op het gebied van arbo, veiligheid, milieu en vergunningen. Tot slot heb je een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

 

Persoonlijkheidseigenschappen
De ideale kandidaat is ambitieus, energiek, communicatief vaardig en een teamspeler. Plannen en organiseren zijn overduidelijk jouw sterke eigenschappen naast empathisch vermogen en oog hebben voor verbeteringen.

 

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie met veel afwisseling en een inspirerende werkomgeving met enthousiaste vakmensen. Daarnaast bieden wij een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met de inhoud van de functie.

 

Meer informatie en/of solliciteren?
De werving en selectie voor deze procedure wordt exclusief verzorgd door Deen Recruitment. Voor meer informatie omtrent de vacature kan je contact opnemen met Miquel van Grevengoed, 010-2066167. Interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je CV met motivatie via deze link naar Deen Recruitment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.