Wij zijn FiberCore Europe

Dé specialist en marktleider in bruggen, sluisdeuren en brugdekken van oersterk composiet voor de infrasector. En bruggenbouwers van de toekomst. De afgelopen jaren hebben wij composiet als constructiemateriaal wereldwijd op de kaart gezet. Dit dankzij onze gepatenteerde InfraCore® Inside technology. Inmiddels is de prefab composietbrug niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Bruggenbouwers van de toekomst

In korte tijd realiseerden we een trendverandering, met de bouw van honderden constructies. Van fiets- en voetgangersbruggen tot vaste en beweegbare verkeersbruggen. En van golfbruggen tot havenbruggen. We maken ook sluisdeuren van composiet. Constructies die klaar zijn voor de toekomst. Oersterk, duurzaam en circulair.

Meer dan 20 jaar ervaring

U kunt rekenen op goed doordachte, betrouwbare en veilige constructies die zeer lang meegaan. Daarbij profiteert u van onze 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van composiet bruggen, sluisdeuren en brugdekken. We realiseerden al meer dan 1000 FiberCore bruggen, sluisdeuren en brugdekken. In Nederland, Europa en ver daarbuiten. Waaronder de grootste composiet brugoverspanning én de grootste composiet sluisdeuren ter wereld.

Eigen fabriek in Rotterdam

Elke brug en elke sluisdeur ontwikkelen en bouwen we in onze eigen fabriek in Rotterdam. Dat doen we volgens klantspecificatie. We bouwen de constructie volledig prefab, waarna we deze vervoeren naar de bouwlocatie. Over land of – dankzij de ligging aan de Nieuwe Maas – over water. We hebben een eigen ingenieursbureau met ingenieurs, tekenaars en werkvoorbereiders.

Innovatief, tot in elke vezel

FiberCore Europe is een innovatief bedrijf, tot in elke vezel. De oprichters deden hun kennis op in de luchtvaart- en ruimtevaarttechnologie. En deze hightech kennis passen ze nu toe in de civiele sector. We hebben eigen engineers en hebben nauwe contacten met kenniscentra zoals TU Delft.

Twee voorbeelden van onze innovatiedrang: InfraCore® Inside technology en SUREbridge:

InfraCore® Inside technology

Elke constructie die we ontwikkelen, is voorzien van de gepatenteerde InfraCore® Inside technology. We ontwikkelden deze technologie speciaal voor het bouwen van extreem robuuste panelen, zonder interne verlijmingen of boutverbindingen. Het gaat om composietmaterialen van constructieve vezels en thermohardende hars. Resultaat: een ultralicht en oersterk materiaal.


SUREbridge

De SUREbridge-methode biedt een duurzame oplossing voor het versterken en opwaarderen voor bestaande (betonnen) brugconstructies. De brug worden sterker, breder, onderhoudsvriendelijker én duurzaam. We ontwikkelden SUREbridge in nauwe samenwerking met Chalmers University of Technology (Zweden), University of Pisa (Italië) en AICE Consulting S.R.L. (Italië).

Focus op duurzaamheid en circulaire economie

We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Met onze constructies willen we bijdragen aan verduurzaming van de inframarkt. Onze composiet constructies gaan zeer lang mee. Dankzij de slimme prefab-constructie en het lichte gewicht is de brug eenvoudig te herplaatsen. En omdat onze constructies zo licht zijn, scheelt dit CO2-uitstoot en overlast tijdens het vervoer en plaatsing.

Revolutionaire bouwwijze met composiet

In 1995 ontwikkelt Jan Peeters vanuit zijn ir-bureau Composieten Team bv de eerste publiek toegankelijke composietbrug van Europa in Harlingen. Dat doet hij samen met de Bouwdienst Rijkswaterstaat. In 2008 richt hij samen met Simon de Jong FiberCore Europe op. Sindsdien realiseerden we al meer dan 1000 FiberCore bruggen, sluisdeuren en brugdekken. In Nederland, Europa en ver daarbuiten.

Meer weten? Neem contact op

Interesse in de composiet-oplossingen van FiberCore Europe? En wilt u graag meer weten over onze producten en ons bedrijf? Neem contact op.

Werken bij FiberCore Europe

Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent! Neem een kijkje bij onze vacatures of stuur ons je motivatie en CV.