FiberCore composiet brugdekken zijn gemaakt van lichtgewicht composiet. Dat maakt ze uitermate geschikt voor montage aan een bestaande brug. Dit doen we door aan de bestaande brug stalen liggers (consoles) te monteren en daarop plaatsen we onze prefab composiet brugdekken. Na montage van voertuigkering of leuningwerk is de brug klaar voor gebruik. De composiet brugdekken kunnen door hun slanke en lichte uitvoering meerdere velden overspannen.

Verbreden van de brugconstructie

Ons bekwame team van engineers gaat geen uitdaging uit de weg. Bent u benieuwd of uw brug te renoveren, verbreden of opwaarderen is? Neem gerust contact met ons op. Desgewenst verzorgen we ook de complete montage van de brugverbreding.

Zeer duurzame oplossing

Een brug slopen is nooit een duurzame oplossing. Geef uw brug een tweede leven met een verbreding of opwaardering met ons composiet oplossingen. Dankzij het lage eigengewicht, het minimale onderhoud en de lange levensduur van het materiaal kiest u voor een duurzame oplossing. Bovendien zijn er voor de plaatsing van de brug minder transportbewegingen nodig, wat een gunstige invloed heeft op de CO2-emissies.

Eenvoudig te plaatsen met weinig overlast

De traditionele manier van bruggenbouw en -renovatie geeft nogal wat overlast voor de omgeving. Daar wilt u natuurlijk vanaf. En dat kan! Want we bouwen elke brug in onze eigen fabriek. We leveren de constructie prefab af op de bouwlocatie. Hier tillen we de brug in één keer op z’n plek.

Onderhoudsarm en hufterproof

Een composiet brugdek is praktisch onderhoudsvrij. Dat komt omdat composiet ongevoelig is voor schimmels en vocht. En bestand tegen Uv-straling en extreme temperatuurswisselingen. Het materiaal behoudt zijn vormvastheid en sterkte. Composiet kan tegen praktisch alle vormen van vandalisme, zoals graffiti en brand. Zulke sporen zijn snel te herstellen.

Kies ook voor brugverbreding met een composiet dek

Wilt u meer inzicht over de mogelijkheden van brug verbreding? Of wilt u snel een offerte? Ons adviesteam staat voor u klaar.