De oplossing voor delaminatie in composiet

InfraCore® technologie is uniek in de composieten wereld vanwege de superieure robuuste eigenschappen, deze technolgie is vooralsnog de enige technologie die een oplossing biedt voor het delaminatie probleem. Composiet bruggen worden doorgaans ontworpen op basis van stijfheidseisen, en hebben daardoor een ruime overcapaciteit op sterkte. De sterkte van de constructie komt volledig van de vezels, die van zichzelf al sterker zijn dan staal. Bij normaal gebruik zal er dus geen schade optreden.

Voor onbedoeld gebruik, denk aan vandalisme of overbelasting van te zware voertuigen, kan er schade ontstaan. In traditionele composiet constructies kan deze schade onbeperkt doorgroeien zonder dat de schade zichtbaar is, waardoor totaal falen zonder waarschuwing kan optreden.
Door het juiste, gepatenteerde, ontwerp van de inwendige bouwwijze te gebruiken, de doorlopende vezels van de onder naar de bovenhuid, vertoont de constructie plastisch faalgedrag, wat betekent dat eventuele schade zichtbaar is en er op tijd kan worden ingegrepen.

Daarom geldt: InfraCore® Inside is altijd composiet, maar niet alle composiet is InfraCore® Inside.

Getest op belasting, beschadiging en vermoeiing

De InfraCore® technology is uitvoerig getest op verschillende aspecten, waarbij de robuustheid tegen impact en gunstige vermoeiingseigenschappen zijn aangetoond. Alle constructies met InfraCore Inside voldoen aan de CUR96 en Eurocodes.

Ontdek onze duurzame constructies met InfraCore® Inside

Sinds 2008 realiseerden we al meer dan 1500 prefab constructies met InfraCore® Inside. Bruggen, sluisdeuren en brugdekken. In Nederland, Europa en ver daarbuiten. En wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of wilt u snel een offerte? Ons adviesteam staat voor u klaar.