Wij zijn FiberCore Europe. Wij produceren bruggen, sluisdeuren en brugdekken van oersterk composiet voor de infra. De afgelopen jaren hebben wij composiet als constructiemateriaal in de infra wereldwijd op de kaart gezet. Dit doen wij met ons eigen team van ingenieurs en specialisten. De bruggen bouwen we in onze eigen fabriek in Rotterdam en leveren we prefab af op de bouwlocatie. Als u het wenst verzorgen wij ook de complete montage van de brug voor u. Wij zijn uw partner in bruggenbouw van A tot Z.

Eigen fabriek

Elke brug en elke sluisdeur ontwikkelen en bouwen we in onze eigen fabriek in Rotterdam. Dat doen we volgens klantspecificatie. We bouwen de constructie volledig prefab, waarna we deze vervoeren naar de bouwlocatie. Over land of – dankzij de ligging aan de Nieuwe Maas – over water.

Eigen ingenieursbureau

We hebben een eigen ingenieursbureau in huis met ingenieurs, tekenaars en werkvoorbereiders. En daarmee gaan we geen uitdaging uit de weg. Van composietbruggen in voordelige en snel te leveren standaard maatvoeringen, tot complexe constructies en vernieuwende innovaties, zoals de baanbrekende SUREbridge-methode.

Service van A tot Z

Of het nu gaat om de productie van een enkel brugdek, of om de realisatie van een compleet project: FiberCore Europe is uw partner van A tot Z. Van schetsontwerp tot definitieve tekeningen. Van vergunningsaanvraag tot funderingswerk, transport en montage. Geen brug is ons te ver.

Voor nieuwe én bestaande bruggen

Wij leveren niet alleen bruggen voor nieuwbouw situaties, maar renoveren ook bestaande bruggen. Voorzien van een FiberCore brugdek gaat de brug weer jaren mee. Dankzij het lage eigengewicht is het nieuwe brugdek lichter dan het oude houten of stalen dek. Daardoor hoeft de onderliggende constructie niet te worden aangepast.

Ons geheim? InfraCore® technology

U kunt volledig vertrouwen op onze bruggen. Ze zijn namelijk oersterk. Dit dankzij onze unieke InfraCore® technology. We ontwikkelden deze technologie speciaal voor het bouwen van extreem robuuste panelen, zonder interne verlijmingen of boutverbindingen. De technologie is gebaseerd op het principe dat er continue structurele verbinding is van glasvezels tussen de boven- en onderzijde van de constructie. Dit voorkomt delaminatie en zorgt ervoor dat onze bruggen hun kracht en stevigheid behouden. Ook na vele tientallen jaren. Zelfs na 100 jaar.

Meer dan 20 jaar ervaring

U kunt rekenen op goed doordachte, betrouwbare en veilige constructies die zeer lang meegaan. Daarbij profiteert u van onze 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van composiet bruggen, sluisdeuren en brugdekken. We realiseerden al meer dan 1500 bruggen, sluisdeuren en brugdekken. In Nederland, Europa en ver daarbuiten. Waaronder de grootste composiet brugoverspanning én de grootste composiet sluisdeuren ter wereld.

Meer weten? Neem contact op

Interesse in de composiet-oplossingen van FiberCore Europe? En wilt u graag meer weten over onze producten en ons bedrijf? Neem contact op.