Onze prefab composiet dekken zijn uitermate geschikt voor de renovatie van brugdekken. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en ongevoelig voor invloeden van buitenaf.

Minimale hinder en overlast

Wij vervangen het oude brugdek met minimale hinder en overlast voor de omgeving door een composiet brugdek met InfraCore® Inside. De brug is snel weer bruikbaar en gaat tot wel 100 jaar mee. Dankzij de prefab constructie is het brugdek snel te plaatsen en de brug dus snel weer bruikbaar.

Zeer duurzame oplossing

Een brug slopen is nooit een duurzame oplossing. Geef uw brug een tweede leven met een verbreding of opwaardering met onze composiet oplossingen. Voor de plaatsing van de brug zijn minder transportbewegingen nodig, wat een gunstige invloed heeft op de CO2-emissies.

Meer over duurzaamheid.

Composiet verkeersdekken

Overspanning > 1 tot 3 meter tussen liggers

Lengte > tot 25 meter

Breedte > koppelbaar, doorgaans 3m en max 10m per deel

Ontwerpeisen > volgens Eurocodes/CUR96

Verkeersklasse > LM1 + LM2, LM3 optioneel

Minder onderhoud aan stalen constructie

Dankzij het lage eigengewicht is het nieuwe brugdek lichter dan het oude houten of stalen dek. Daardoor hoeft de onderliggende constructie niet te worden aangepast of te worden verzwaard, wat bij bijvoorbeeld beton wel het geval is.

Na plaatsing van een composiet brugdek wordt de onderliggende stalen constructie minder snel aangetast door olie, regenwater en dooizouten. Want anders dan houten planken laat het composiet dek geen vloeistoffen door. Dit scheelt onderhoud aan de stalen constructie (op lange termijn).

Uitgelicht project:
Renovatie brug over het Miljoenenlijntje | Kerkrade

Voor de Gemeente Kerkrade renoveerde FiberCore Europe de historische brug over de Miljoenenlijn in Kerkrade, met behoud van de beeldkwaliteit.

Renovatie van bruggen van beton | SUREbridge

SUREbridge voorkomt sloop en herbouw van betonnen bruggen. Met behoud van de constructie kunnen we de brug technisch opwaarderen. Dat doen we in korte tijd, met minimale verkeershinder en geluidshinder. De bestaande constructie blijft behouden en wordt zelfs versterkt. Resultaat: een vernieuwde constructie die nauwelijks tot geen onderhoud nodig heeft. De levensduur wordt aanzienlijk verlengd; tot wel 100 jaar. Lees meer over deze duurzame oplossing.

Onze renovatieprojecten

Kies ook voor brugrenovatie met een composiet brugdek

Bent u benieuwd of uw brug te renoveren, verbreden of opwaarderen is? Voor de verbinding van composiet dek met de staalconstructie bestaan diverse opties. Ons bekwame team van engineers gaat geen uitdaging uit de weg. Neem gerust contact met ons op. Desgewenst verzorgen we ook de complete montage van de brugverbreding.