Wat is composiet?

Composiet is vezelversterkte kunststof (VVK). Composiet is een materiaal dat bestaat uit twee of meer afzonderlijke elementen die samen een sterker en duurzamer materiaal vormen dan de afzonderlijke componenten. De meest gebruikte combinatie in composietmaterialen is vezelversterkte kunststof, die bestaat uit lange vezels ingebed in een harsmatrix. De vezels geven het materiaal zijn sterkte en stabiliteit, terwijl de hars alles samenbindt en zorgt voor een mooie afwerking. Deze combinatie maakt composiet tot een ideaal materiaal met unieke eigenschappen voor de bruggenbouw, omdat het licht, sterk, duurzaam en onderhoudsarm is.

Materiaal voordelen

Composiet bruggen van FiberCore Europe bieden een groot aantal voordelen ten opzichte van de traditionele bruggenbouw materialen. Composiet is niet alleen een lichtgewicht alternatief dat een minimale fundering vereist, maar ook een langere levensduur heeft. Composiet is ongevoelig voor schimmel, vocht en UV-stralen, waardoor kostbare reparaties door rot of roest niet meer nodig zijn. Composiet is bovendien bestand tegen vandalisme zoals graffiti en brand.Het materiaal is zeer duurzaam en praktisch onderhoudsvrij. En dankzij de uitvinding van onze InfraCore® technology zijn FiberCore bruggen, sluisdeuren en brugdekken bovendien oersterk.

Lichtgewicht

Composiet is licht van gewicht. We maken de constructie prefab in onze eigen fabriek in Rotterdam en transporteren deze vervolgens naar de bouwplaats. Hier plaatsen we de constructie in zeer korte tijd. Als het werk goed is voorbereid, kunnen we een brug binnen een uur plaatsen, met minimale overlast voor de omgeving. Dankzij het lichte gewicht volstaat een lichte fundering.

Praktisch onderhoudsvrij

Composiet is ongevoelig voor schimmels en vocht. En kan dus niet rotten of roesten. Ook UV-stralen en temperatuurswisselingen hebben geen invloed op composiet. Prettig is ook dat het materiaal is bestand tegen alle vormen van vandalisme. Zoals graffiti en brand. Herstelkosten zijn heel laag.

Robuust & veilig

Onze constructies zijn zéér robuust. Dit dankzij onze gepatenteerde InfraCore® technology. Onderzoek wijst uit dat composietconstructies met InfraCore® Inside sterker zijn dan constructies van beton, hout en staal. Zonder kans op vermoeiing of corrosie. Alle constructies met InfraCore® Inside voldoen aan CUR 96 en Eurocodes.

Duurzaam & circulair

We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Met onze constructies willen we daarom bijdragen aan verduurzaming van de infra markt. De composiet bruggen en sluisdeuren van FiberCore Europe gaan zeer lang mee: meer dan 100 jaar. Dankzij de slimme prefab-constructie en het lichte gewicht is de brug eenvoudig te herplaatsen.

Weten wat onze composiet toepassingen voor u kunnen betekenen?

Wilt u meer inzicht over het gebruik van composiet als constructiemateriaal in de infra? Of wilt u snel een offerte? Ons adviesteam staat voor u klaar.